Pálházi Éva - Visszatükröződésed

2016.01.24 18:31

"Nem égre írt az út. Az út a szíveden keresztül vezet."
Buddha
 
Ismerlek, kedves.
Nem számít a neved, nem számít honnan származol - India, Európa, Amerika, mindegyik kontinens megfelelő hely a szenvedésedhez.
Nem számít milyen fajta realitás ad otthont a fájdalmadnak - anyagi valóság vagy virtuális, egyformán megfelelő.
Emlékezz - minden energia!
Az életünk tiszta, csupasz energia-rezgésből teremtődik.
Az energia nem ismer határokat.
Virtuális vagy anyagi valóság - az energiaáramlás nem kéri a beleegyezésedet.
Az élet kommunikáció - energiát küldesz és fogadsz, energia-párbeszédet folytatsz a többi emberi lénnyel.
És ez az energia eléri az életed összes szintjét.
Amikor kinyitod a szíved, az elméd, egy virtuális párbeszéd - kapcsolat - irányában, akkor az érkező energia eléri az anyagi valóságodat is.
Csak figyelj!
Először a tested jelez, utána a családtagjaid reagálnak és az összes nyílt szívű, bizalomteljes barátod.
A te felelősséged, hogy milyen energia áraszthatja el az anyagi valóságodat!
Energia, amely hívja, vonzza a megfelelő energia választ. Energia választ, amely őszintén megmutatja a belső valóságodat.
Igen, ha valaki nincs tisztában saját magával, csak vessen egy pillantást a beérkező, megkapott energiákra. Úgy működnek mint egy matematikai indirekt bizonyítás, mint a kölcsönhatás elmélete a fizikában. Az energia folyam közvetíti a te saját, egyedi jeleidet és biztosítja az életben maradásodat.
Hogy tápláld és feltöltsd energiával az életedet - csatlakoznod kell az Isteni Forráshoz. Nyitott szívvel, önmagad szeretett lényébe vetett őszinte hittel és bizalommal a Megnyilvánulatlan Létező felé - Teremtő, istenek, Univerzum, vagy nevezheted, ahogyan szeretnéd. 
Ennyi az egész.
Ha bízol Istenben, Isten bízik benned, ha hiszel az életben, az élet is hisz benned.
De megtörténhet, hogy a lelked mély sebeket kap. Akadályok nőnek és eltorlaszolják a mennyei energiaforrás útját. Csalódás, elvetettség, szeretethiány - komoly sérülések ... és a legsúlyosabb, amikor a gyerekkor fáj ... igen ... akkor mindig és minden fájni fog.
De a szükségleteid és igényeid továbbra is követelik a hiányzó életenergiát.
És innentől kutatni kezdesz. Egy közvetítőt keresel akinek élő kapcsolata van Istenhez - az Univerzumhoz, az Ősi Spirituális Valósághoz - és lopni kezded az ő energiáját. Egy szuper érzékeny "beleérző", vagy médium a legmegfelelőbb célpontod.
Igen, ettől kezdve energia vámpírrá válsz.
 
Hogyan is működik ez?
 
Azt tervezem, hogy elmondom a saját történetemet, de előtte hadd tegyek egy rövid kitérőt.
Ez a földi élet a dualitás - a kettősség - jegyében zajlik. Égető kényszert érzünk az ítélkezésre, hogy szétválasszuk a jót és a rosszat, a helyest és helytelent ... és a végeredmény mérhetetlenül fájdalmas lesz.
A szokatlan másságtól való félelem irányítja a cselekedeteinket. 
Mintha mindenható istenek volnánk - bírák és hóhérok egy személyben - döntünk a jóról és rosszról, emberek életéről és haláláról.
Megkülönböztetés, ítélkezés, előítéletek kínozzák a vak lelkeinket. 
A nemünk az egyik - meghatározó! - része ennek a kettősségnek.
Földi tapasztalataink a nemünkön keresztül érkeznek hozzánk.
A világ legnagyobb negatív megkülönböztetése zajlik Isten áldott teremtményei között.
A nők a leghátrányosabb helyzetű, legjobban kizsákmányolt emberi lények.
Boszorkányüldözések, kínvallatások, máglyahalál, törvénytelenségek, szexuális kihasználás, elnyomás ... igen, a kényszeres ítélkezési vágyunk égig érő falat épített könnyekből és erőszakból.
Azért érkezünk ide, hogy újraegyesítsük, helyreállítsuk az ősi Egységet - de a kettősség eltakarja előlünk a végső célunkat.
Amikor megosztom a saját történetemet - egy nő tapasztalatát osztom meg.
Nincs más választásom.
Azért lettem ideküldve, hogy női testben élve női feladatokat oldjak meg és ezek tapasztalatával gazdagodjak.
Így hát, hozzád beszélek most, párom a kettősségben, hozzád, gyönyörű vadász, Leiriopé fia, az én titokzatos csapdám, Nárcisszusz.
 
***
 
Amikor először megéreztem a benned síró, öt-hat (hét?) éves Belső Kisfiút - az anyai énem együtt sírt vele. Biztos voltam benne - Ő kérte az érkezésemet.
Megmenteni, megvigasztalni, támogatni a növekedésében egy sérült Belső Gyermeket - igen ez tökéletes feladat egy érzelmi gyógyító, rendkívül érzékeny "empath" - beleérző - számára. 
Régóta tisztában voltam a képességeimmel.
Ez a szokatlan szellemi érzékenység egész életemben megmutatkozott és közel tíz évnyi jóga, meditáció csak tovább erősítette azt. Képek, arcok, idegen emberek fizikai közelsége - mind energia üzeneteket közvetítenek.
Már megtanultam, hogy elkerüljem idegenek szemkontaktusát. Szomorúság, sebesülések, gyűlölet, szenvedés - komplett élettragédiák jönnek át a szemeken keresztül és képesek akár fizikai fájdalmat is okozni.
Igen, a lélek tükrei - a szemek azok!
 
Emlékezz, minden energia!
 
A lelked minden rezdülése átjött hozzám az interneten keresztül. Tökéletesen éreztem a rezgésedet több ezer mérföld távolságról. A megosztott, közös érzelmeink szinte kézzelfoghatóak voltak.
Mindketten éreztük a "Hazaérkezés" különös örömét - mintha időtlen idők óta ismernénk egymást.
Eleinte még tudatosan kerestem a különbséget igazság és hazugság között, de az első néhány beszélgetésünk alatt az energiád egyre fiatalabb és frissebb lett. 
Az eleven, energikus, szabad személyiség friss energiája volt az őszinteséged jele.
A valódi énünknek nincs szüksége álarcra - fiatal melegséget közvetít, a szeretet meghitt, otthonos fuvallatát.
Csak az ego akar félelmet és távolságtartó elkülönülést üzenni.
Megkérdőjelezhetetlenül bíztam benned.
Éreztem a közös munkánk jelentőségét és felismertem egy döbbenetes igazságot - Emlékszem rád!!
Bár sohasem találkoztunk személyesen, de én emlékszem a viselkedésedre, a mozdulataidra, a magatartásodra, fel tudok idézni közös, előző életes emlékeket. 
Igen, tökéletes pszichoterápiát végeztünk. 
Megtaláltuk a rejtett sebeket, elfojtásokat és felváltva gyógyítottuk egymást.
A bántalmazott, rémült Kislány abbahagyta a sírást bennem. Megöleltem és megnyugtattam őt. Cserébe ő visszaadta az életem hiányzó részét és elképzelhetetlen spirituális potenciált szabadított fel bennem.
Az együttműködésünk engem hazavitt, az igazi önvalómhoz - neked pedig meggyógyította és regenerálta a testedet!
A korábban zárkózott, bizalmatlan arcod megváltozott. Az új képek boldogságot és egy mély, belső bölcsesség mosolyát mutatták.
Az én szellemi fejlődésem rakéta sebességgel emelkedett, új szárnyakat kaptam ... és reményt ...
 
Ikerláng egyesülés!
 
A kettéosztott szellem egymásra találása, újraegyesülése csodálatos magasságokba emeli a két lelket és gyógyítja a két fizikai testet. 
Ekkorra már biztos voltam a találkozásunk fontosságában.
Mindketten az Ikerláng egyesülés "tüneteit" mutattuk.
Igen, ez a siker meggyőzött a közös munkánk helyességéről.
Arra vágytam, hogy benned elérjem és felemeljem a Belső Kisfiút, hogy a jelen pillanatba hozzam meggyógyítva így a lelked sebesült részét. Hogy véget érjen a fájdalmad.
Láttam az ijesztő jeleket. Időnként a gondolkodásod az ellenkezőjére fordult, mintha egy idegen személy lettél volna, aki nem emlékezett a saját kimondott szavaira.
Ezek a párhuzamos "őszinte hazugságaid" nem kommunikáltak egymással.
 
Egy fájdalmas emléket "kapszulába" zárni és elfojtani - azt jelenti, hogy elvész a lélek és az életenergia egy része. Az összeomlás szükségszerűen bekövetkezik, amikor már túl sok elfojtott "kapszula" hever a lélek alján. 
Mind ismerünk tévelygő embereket, akik kiestek az "Itt és Most"-ból, akik a múlt emlékeiben élnek és az elméjüket apró darabokra tépi a széttöredezett személyiségük. A törött részek közt nincs párbeszéd, nincs kapcsolat. A kapszulába zárt szenvedések önálló életre kelnek és az elfojtott emlékek összefüggéstelen ordibálásba kezdenek.
Mi azt mondjuk erre - demencia, Alzheimer kór ... igen ... én azt mondom, abba kell hagynunk az önámítást hogy szembesülhessünk a legfájdalmasabb emlékeinkkel. Egy komoly, elemző gondolkodás felszínre tudja hozni és megoldja a kapszulába zárt "gubancokat", egyesíti a törött lelket és meggyógyítja a beteg agyat.
Emlékezz, minden energia!
 
Igen talán túl gyors voltam, talán túl közel kerültem a lelkedben szenvedő Belső Gyermekhez, talán féltél szembesülni az emlékkel ... talán a külső negatív hatás  volt túl erős ... talán ...
A negatív erő - ego, gonosz, Sátán, nevezheted ahogyan tetszik - a negatív erő ismét feltűnt a virtuális környezetedben és egy hazug tükörképet mutatott neked gyönyörű vadász, Leiriopé fia, Nárcisszusz.
A túlzó dicshimnusz, a képmutató ál-alázat táplálta a gyöngeségedet. Szívesen elhitted ezt az abszurd hízelgést.
Miközben az egódat simogatták, te megfeledkeztél a végső célról.
Miközben a hazug önámításodat hizlalta, ez a negatív erő elaltatta az igazság utáni vágyadat.
A közvetített energiád pedig ideges és ijesztő lett.
Egy arrogáns távolságtartás takarta el a valódi személyedet.
Igen, én Narcisszusz-om, Te egy csodálatos lélek vagy, de embernek nagyon gyönge. Gyorsan kapcsoltál és kivetted a részed a kölcsönös hízelgésből.
Igen, a mutatós hazugságok sokkal kényelmesebbek, mint az igazság keresése. 
Hamarosan rájöttem, hogy a bátorító üzenetek, amiket a te értékes személyed megerősítésére küldtem, az összes szeretettel teli energiám, a segítő támogatásom keresztülfolyik rajtad és egyenesen egy negatív kívülállóhoz érkezik. 
Mintha az erőmet egy kozmikus fekete lyukba dobáltam volna. 
Az én gyógyító energiám táplálta ezt az émelyítő hízelgést.
 
Ebben a pillanatban megszólalt a belső riasztóm - energia vámpír!
 
Biztos lehetsz, gyönyörű Nárcisszusz-om, a cél nem te voltál. A cél az az energia volt, amit tőlem lehetett ellopni. Te csak egy átviteli eszköz voltál, a lelkem nyitva felejtett hátsó ajtaja, egy öntudatlan szolga.
Kettőnk áldott, gyógyító együttműködése egy energia vámpír által irányított, pokoli hármassá változott.
Ezen a ponton elengedtem a kezed és kiléptem az ördögi körből.
 
Szabad vagyok ... de a jól működő játszma folytatódik.
Mint egy koldus az éhező, elhanyagolt gyerekével ... az emberek szívesen adakoznak. Az alamizsna pedig egyenesen a kocsmába folyik be.
A te szenvedő Belső Gyermeked segítséget kér, az üzenete eléri a megfelelő közvetítő, "beleérzőket" és a te negatív élősködőd azonnal manipulál téged ... és ellopja az energiát a képtelenül eltúlzott dicsőítés üres szavai által.
Még mindig érzem, belőled még mindig sugárzik a Belső Kisfiú fájdalma, de nincs mit tenni ... csalinak használod őt, hogy energiát szerezz a negatív élősködőd számára, az egód nem engedi, hogy megszabadítsd, nem hagyja hogy megmentsd a saját én-ed meghatározóan fontos részét! 
Szomorú ...
Bár csodáltak és dicsőítettek, Narcisszusz, csak néhány sárga virág marad belőled a vízparton ... végül ... 


Pálházi Éva


 
Angol változat

Keresés

 
Narkisszosz görög mitológiai alak. Képhiszosz folyamisten és Leiriopé boiótiai nimfa fia. Születésekor megjósolta neki Teiresziasz, hogy csak akkor érheti meg az öregkort, ha nem ismeri meg önmagát. Ez a látszólag önmagának ellentmondó jóslat valóra is vált. Narkisszosz szép szál ifjúvá serdült, akibe sok nimfa beleszeretett, ő viszont mindet elutasította. Az egyik nimfa azonban nem törődött bele kikosarazásába, s Nemeszisz istennőnek, a bosszúállás istennőjének tett panaszt. Nemeszisz meg is hallgatta és teljesítette a kívánságot. Narkisszosz vadászat közben egy folyó partjára ért, és mivel inni akart, belenézett a folyótükörbe. Ekkor megpillantotta önmagát és azon nyomban magába szeretett. Egész nap ott maradt és hasztalan próbálta magához ölelni tükörképét. Így ugyanazt a kínt élte át, amit a nimfák, amikor nem kaphatták meg.
Reggelre Narkisszosz helyén az odasiető nimfák már csak néhány sárga szirmú virágot, nárciszt találtak.
 
Nárcisz története – mitológia és lelki működés
 
Talán mindannyian ismerik a régi történetet Nárciszról, aki maga volt a megtestesült Szépség, és akiért minden férfi és nő rajongott. Ő azonban nem törődött senkivel, elutasította mások szerelmét – a képen éppen Echo nimfával ábrázolják. (Akinek a tragédiája, hogy Héra azzal büntette, semmit ne tudjon magától mondani, csak azt ismételni, amit mások mondanak. Ha belegondolok, ez is egy izgalmas téma lehet egy női blogban. Talán legközelebb.) Nárciszhoz visszatérve, ahogy a mítoszokban lenni szokott, megbüntette őt Aphrodité, és arra ítélte, hogy a saját tükörképe iránt gyúljon olthatatlan szerelemre. A patak tükrében csodálva magát egyre arra vágyott, hogy átölelje a saját tükörképét – és ez a vágyakozás egész életén át tartott. A mítosz szerint az istenek, hogy ne vesszen a feledés homályába a történet és tanulsága, szép virággá változtatták az ifjút, ami a nevét viselte ettől fogva.
 
Ahogy a mítoszban szereplő ifjú, úgy a modern korok Nárcisza is hasonlóképpen működik. Ne vigyen el bennünket, hogy a mitológia főszereplője férfi, ez a működés nincs nemhez kötve, nőknél éppúgy megjelenik, mint férfiaknál. Az ilyen személy kapcsolataiban a társ egyfajta tükörként működik – benne láthatja, szeretheti saját magát. Figyelmének, vágyának középpontjában ő maga áll, a másik ember inkább csak egyfajta út, lehetőség ahhoz, hogy önmagával foglalkozhasson. Kapcsolataiban így gyakran hiányzik a meghittség, a másik lelki történéseire való fogékonyság. Kapcsolataiban sokszor elakadást, zavart, akár annak végét is jelentheti az a tény, hogy az adok-kapok egyensúlyát nem képes működtetni, márpedig ha ez egyszer felborul, a kapcsolat egésze sérül. Hiszen a kapcsolat (legalább) két ember története, így a modern Nárcisznak a másikkal is kellene foglalkozni ahhoz, hogy működtetni lehessen. A valóságban azonban ez sokszor nem megy, hanem így vagy úgy – a forgatókönyv tulajdonképpen teljesen mindegy – de vagy továbbáll, vagy megtalálja azt a társat, aki komplementere lehet, és akár imádja, szolgálja őt. Az egyik legfélelmetesebb dolog számára az intimitás, amikor önmaga határait feloldva egy másikkal kellene bensőséges viszonyt kialakítania. Kívülről úgy tűnik, a magával való foglalatoskodás, a saját fontosságnak hangsúlyozása önbizalmat, önelégültséget jelez, holott sokszor éppen ennek ellenkezője igaz, önértékelési problémák vannak a háttérben, bár lehet, ő maga nincs tudatában ezeknek.
 
A pszichológia sokszor címkéz, hiszen könnyebb eligazodni az emberi működések sokféleségében, ha van rá egy értelmezési keret. Az ilyenfajta működésű embert nárcisztikus személyiségnek nevezi, de mint minden címkével, ezzel is nagyon kell vigyázni, mert túlságosan leegyszerűsíti a dolgokat. Ahhoz, hogy lássuk a működés mögött az egyéni történetet is, érdemes néhány fontos dolgot kiemelnünk. Minden gyerek életében van egy időszak, amit primer narcizmusnak nevezünk. Ez arról szól, hogy kezdetben a gyermek minden vágya, figyelme, önmagára vonatkozik, amikor világának középpontja ő maga. Aztán kitágul a kör, a gyermek tudomást vesz a saját magán kívül létező világról, a szüleiről, és ők lesznek a szeretetének tárgyai. A későbbiek során, esetleg szerelmi csalódások esetén, a személy visszatér ehhez az alapállapothoz, azaz ismét ő lesz a szeretetének középpontja.
A nárcisztikus személyiség működése a környezet számára sokszor okoz nehézséget, de ő maga is gyakran szenved, hiszen a valóság sokszor gátat szab az önmagáról felépített kép megtartásának. Az intimitáshoz való ambivalens viszonya sokszor magányossá teszi, elszigeteli. Olyan, mintha nem tanulta volna meg, hogyan kell szeretni, és csak passzívan várja, hogy őt szeressék, mindenféle viszonzás nélkül. Kapni akar, de adni nehéz. Viszonozni. Ez az ő tragédiája.
 
Az ilyen működésű ember gyakran nyilatkozik úgy a szüleiről, mintha nem kapott volna eleget, mintha valami több vagy jobb járt volna neki. És a másokkal való viszonyukban is ezt mintázzák. A többiek adnak, én kapok – ez így van rendjén. Pedig a felnőtt kapcsolat kialakítását egy másfajta viszonyulás kell, hogy megalapozza. A szülőnek a dolga, hogy adjon. A gyereknek, hogy elfogadjon. A szülő annyit ad, amennyit tud, és a gyerek nem követelhet, nem várhat többet. Hanem megköszöni amit kapott. És majd ad annyit a saját gyerekének, amennyit ő tud.
 
Talán mindannyiunkban lakik egy kicsi Nárcisz, talán néha mi is elfelejtkezünk arról, ami önmagunkon túl van, talán néha mi is úgy érezzük, hogyha többet, jobbat kaptunk volna, akkor most a kapcsolatainkban, a magánéletünkben jobban lennénk...Érdemes kikuszálni a lelkünk nárcisz-fonalait, hogy képessé váljunk az intimitásra, a valódi, felnőtt kötődésre. És hogy jó érzést okozzon látni azt, mennyit és mit kaptunk ehhez a szüleinktől.
 
noatukorben.blogspot.hu/2010/03/narcisz-tortenete-mitologia-es-lelki.html
 
 
 
 
 
 

© 2014 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode